Taxushaag

Als je op zoek bent naar een decoratieve en groenblijvende plant dan is de taxus zeer geschikt. Met een taxushaag kun je een perfecte groene haag creëren. De taxushaag is er met of zonder bessen, geschikt voor een alleenstaande plant of juist met meer. Er zijn verschillende soorten taxushagen; Taxus Baccata, Taxus Media Hicksii, Taxus Fastigiata Aurea etc.

De Taxus Baccata is een van de populairste soorten onder de taxushaag. Dit is een geschikte plant voor een lage haag. Door de altijd groene kleur zorgt deze plant voor een luxe uitstraling, ook in de winters!

Het maakt bij deze plant niet uit of je nou wel of geen groene vingers hebt. Als je de plant verkeert hebt gesnoeid zal die toch nog blijven groeien. De plant groeit namelijk 20-40 centimeter per jaar.

Vogels zijn ook dol op deze taxushaag. Dit omdat de Taxus Baccata kleine rode besjes heeft. Ook kunnen vogels deze haag zien als bescherming.  De plant staat erom bekend dat andere kleine dieren niet naar binnen kunnen. Dit zorgt ervoor dat het in deze haag ook een rustig plekje is.

Als je op zoek bent naar een groenblijvende plant die weinig onderhoudt nodig heeft dan is de Taxushaag, waaronder de Taxus Baccata uitermate geschikt. Ook wanneer je graag vogels in de tuin ziet is deze plant zeker een aanwinst. Voor een advies of de aankoop van de plant kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Het selecteren van de beste tuintafel

Een tuintafel is een essentieel onderdeel van elke tuin. Het is een perfecte plek om samen te zitten met familie…

Geef je interieur een stijlvolle upgrade met koperen handgrepen en metalen deurklinken

De details maken het verschil in elk interieur en handgrepen en deurklinken zijn daar geen uitzondering op. Koperen handgrepen en…

De voordelen van PVC vloeren

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer? PVC vloeren zijn de fantastische basis van ieder interieur. PVC is erg…

Maton Groep mogelijkheden

Maton Groep levert vele diensten. Naast het verhuren van containers kun je hier ook terecht voor sloopwerkzaamheden, gevelrenovatie, bodemsanering, betonzagen…