Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen?

Het is nu een jaar later en schrijf ik weer een blog, maar dan vanuit mijn met koeienhuid beklede fauteuil in de erker mét uitzicht op diezelfde tuin, want dat lente zonnetje laat nog even op zich wachten.

In mijn vorige blog ging het over dat je een woning (ver)koopt met gevoel en dat je als makelaar zuinig moet zijn op de emotionele waarde van een woning. Die wauw factor blijft toch doorslaggevend.

Naast die wauw factor valt mij op dat een potentiële koper vaker een NVM Aankoopmakelaar meeneemt of dat ik die NVM Aankoopmakelaar ben. Iets waar ik enorm voor sta. Want waarom zelf een huis kopen als je je huidige woning door een NVM verkoopmakelaar laat verkopen?

Die grote vraag van waar begin ik? Je hebt een woning online gezien en wilt gaan kijken. Spannend! Op foto’s ziet het er top uit! Het heeft alle ingrediënten voor jouw nieuwe (door)start! Dit zou zo maar eens je droomhuis kunnen zijn waar je de liefde van je leven ontvangt of waar je kinderen geboren gaan worden.

Maar het kan ook een levensbestendige woning zijn met het oog op de toekomst dat alles binnen handbereik is en dat je gelijkvloers bent gaan wonen.

Ieder mens is uniek en heeft een eigen verhaal. Als NVM Aankoopmakelaar ben ik er om je dit verhaal te laten vertellen, zodat we samen jouw droomhuis kunnen vinden, maar nog leuker, dat ik je help bij de daadwerkelijke aankoop.

Het gevoel dat potentiële kopers gehoord worden is al een groot gewin. Want die verkoopmakelaar is toch wel een beetje aan het drammen, zo blijkt vaak.

Ik vind het belangrijk dat je als potentiële koper in alle openheid moet kunnen vertellen wat je beweegt, want een huis kopen doe je gewoon niet elke dag en dat is hartstikke spannend. Vragen als; Is de vraagprijs wel conform de markt en moeten we overbieden is een veel gestelde.

De toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar
Heb je trouwens weleens gehoord van die gezellige termen als Publiekrechtelijke beperkingen of Mandeligheid? Of nog zo’n leuke, Royementsclausule? Dit is kennis die je van een aankoopmakelaar mag verwachten.

Maar juist die andere kennis vind ik misschien nog wel veel belangrijker. Namelijk, mensenkennis. Dat je je klant begrijpt en gewoon goed luistert naar de onderliggende vraag en hun wensen en behoeften.

In dit proces, wat gewoon spannend en gaaf is, ben ik er voor je. Ik ontzorg je van het eerste kijkmoment, tot en met de sleuteloverdracht en erna.

Elkaar helpen aan iets moois, dat kan alleen maar succesvol zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Het selecteren van de beste tuintafel

Een tuintafel is een essentieel onderdeel van elke tuin. Het is een perfecte plek om samen te zitten met familie…

Geef je interieur een stijlvolle upgrade met koperen handgrepen en metalen deurklinken

De details maken het verschil in elk interieur en handgrepen en deurklinken zijn daar geen uitzondering op. Koperen handgrepen en…

Taxushaag

Als je op zoek bent naar een decoratieve en groenblijvende plant dan is de taxus zeer geschikt. Met een taxushaag…

De voordelen van PVC vloeren

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer? PVC vloeren zijn de fantastische basis van ieder interieur. PVC is erg…