Op vakantie in je eigen tuin

Ontdek je eigen tuin als ultieme vakantiebestemming
Ga, of wil je door de coronacrisis niet op vakantie? Geen nood, want met onze 12 tips kan je op vakantie in je eigen tuin (balkon of dakterras).

1. Plant veel groen
Veel groen geeft je al snel een gevoel van buiten. Ga op zoek naar planten die tot hun recht komen in jouw tuin. Let daarbij goed op zon, schaduw, vocht, etc. Tip: loop eens door de buurt en kijk welk planten het bij jouw buren goed doen. Die planten zullen dan waarschijnlijk ook in jouw tuin goed groeien. Heb je echt geen idee naar welke plant je zit te kijken? Er zijn diverse handige apps die planten kunnen herkennen, zoals de App Plantnet (iOs / Android) die meer dan 20.000 soorten planten kent. En als je dan weet welke planten je mooi vindt, kan je op internet verzorgingstips vinden. Wil je niet elk jaar opnieuw planten? Kies dan vaste planten.

Tuinkamer2. Laat een tuinkamer aanleggen
Ale je voldoende ruimte hebt, kan je een tuinkamer, of tuinhuisje aanleggen. Het is een plek in de tuin waar jij je heerlijk terug kunt trekken. Dit kan in de vorm van een overkapping, of een apart huisje in de tuin. Maak een heerlijke overkapping met bar, een relaxte loungehoek, of een overkapping met jacuzzi. Er zijn veel standaard oplossingen te koop. Ook zijn er veel bedrijven die een tuinkamer volledig op maat kunnen realiseren. Zoek je inspiratie: kijk op Pinterest en Instagram voor mooie ontwerpen.

3. Zet een tent in je tuin
Niets is zo magisch voor kinderen als een tent. Hiermee kan je kamperen in eigen tuin. Natuurlijk overdag, maar misschien ook wel ‘s nachts. Dit is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! En ook heel fijn als het weer eens heel warm in huis is.

4. Schaf buitenspeelgoed aan
Er is veel buitenspeelgoed te koop voor uren speelplezier in je tuin. Denk aan huisjes, hutten en tipi’s, zandbak en zandspeelgoed, zwembadjes en waterspeelgoed, balspellen, trampolines, glijbanen, schommels, etc. En natuurlijk helemaal terug van weggeweest: stoepkrijt als je tegels in de tuin hebt. Voor elke tuin en voor elk kind is wel iets leuks te vinden voor uren speelplezier.

5. Zorg voor een sterk Wifisignaal in je tuin
Wil je ook in de tuin goed een goed internetsignaal hebben? Kijk dan naar een wifirepeater. Hiermee kan je het signaal van je wireless router versterken op plekken waar je onvoldoende bereik hebt. Je kunt ook een mifirouter aanschaffen. Dit is een draagbare wifihotspot. Je hebt hiervoor wel een 4G-kaartje nodig. Je kunt natuurlijk ook je telefoon instellen als hotspot om een draadloos wifisignaal beschikbaar te stellen. Dit werkt alleen als je voldoende bereik hebt op je telefoon. Hou wel je databundel in de gaten!

6. Investeer in goede meubels en een sterke parasol
Als je alles uit je tuin wilt halen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de aanschaf van je meubels. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte die je beschikbaar hebt. Past de tafel en de stoelen die je op het oog hebt in jouw tuin. Heb je voldoende ruimte om je stoelen naar achteren te schuiven. Als je geen idee hebt: teken dan met krijt de tuinset die je op het oog hebt uit, om zo een beter gevoel van ruimte te krijgen. Ook het materiaal is belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor strak RVS, of kies je voor teak. Kies het materiaal dat past bij jouw stijl en bij de rest van de tuin. Bedenk ook goed wat voor soort meubel je wilt. Ga je voor een lounge set, of zoek je een eettafel met stoelen? Weet je wat je wilt en ken je de maten? Ga dan vooral kijken in gespecialiseerde winkels en ervaar jouw ideale set. Denk ook aan een goede en sterke parasol voor voldoende bescherming tegen de zon.

Hangmat in je tuin7. Hang een heerlijke hangmat op
Het ultieme vakantiegevoel krijg je natuurlijk in je eigen hangmat. Deze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en ook diverse prijsklassen. Je kunt een hangmat op verschillende manieren bevestigen. Het is ook mogelijk om een standaard te kopen waar je de hangmat aan bevestigd. Je hoeft dan nergens haken te bevestigen.

8. Kook samen je favoriete vakantierecepten
Wie aan vakantie denkt, zal ook direct denken aan heerlijk eten. Lange zomeravonden met de lekkerste gerechten en heerlijke drankjes. Haal dat vakantiegevoel naar je tuin door lekker te koken en op je gemak te eten in de tuin. Haal het vakantiegevoel nog meer terug door je favoriete vakantiegerechten te koken. Ben je bijvoorbeeld fan van Italië en ga je dit jaar niet op vakantie? Kook dan elke dag een heerlijk Italiaans gerecht (of bestel online) en eet dat in je tuin of op je balkon. Kook samen met je familieleden en maak er een gezellige bezigheid van. En je kunt natuurlijk ook een lekkere picknickmand (laten) maken en een mooie lunch verzorgen in je tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

De voor- en nadelen van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig veel in het nieuws. Er heerst een groot woningtekort waardoor er veel bijgebouwd moet worden. Echter zijn…

KLUSWONING GEKOCHT? ZO KUN JE ‘M GOED VERZEKEREN

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen ervoor: een kluswoning. Niet alleen omdat een kluswoning nog enigszins betaalbaar is, maar er is…