HUIS VERKOPEN IN CORONATIJD? DAT KAN VEILIG VOLGENS DEZE EXPERTS

Mensen staan bijna letterlijk in de rij om een nieuw huis te kopen. Dus dit lijkt hét moment om jouw huis in de verkoop te zetten. Eén probleem: hoe doe je dat veilig als er eigenlijk geen mensen over de vloer mogen komen vanwege de coronamaatregelen? Twee experts vertellen over de mogelijkheden – en dat zijn er best veel.

“Het belangrijkste is dat je je gezonde verstand gebruikt en goed de regels van het RIVM volgt” vindt Makelaarsland Agent Frank Huibers. Goed punt natuurlijk, maar hoe doe je dat nu er nog maximaal één bezoeker per dag toegestaan is? Ook daar is een mouw aan te passen vertelt Frank, want samen met de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn speciale regels opgesteld voor het bezichtigen van een huis. Een bezichtiging wordt namelijk niet gezien als een privé-afspraak.

Er gelden wel een paar strakke basisregels:

Bij de bezichtiging van een huis mogen maximaal twee mensen tegelijk komen.
Er is maximaal één rondleider aanwezig in het huis.
Op één dag mogen meerdere bezichtigingen na elkaar plaatsvinden, binnen de RIVM-regels. Dus tussendoor wordt goed schoongemaakt en geventileerd.
De bewoners verlaten het huis voor de bezichtiging, tenzij een van hen zelf de rondleiding geeft natuurlijk.
Een fotograaf die nergens aan zit
Voor je überhaupt potentiële kopers in je huis krijgt, bied je het eerst online op een zo aantrekkelijk mogelijke manier aan. Bij Makelaarsland wordt daarvoor een professionele fotograaf ingehuurd. Weer een extra bezoeker in je huis, die ook nog bijna letterlijk alle hoeken en gaten van je huis langs gaat. “Geen probleem, met een beetje voorbereiding kan dat ook corona proof,” vertelt Nils den Herder. Hij werkt voor Zien24, een bedrijf dat ongeveer 25 tot 30% van het fotomateriaal op funda verzorgt. “De fotografen die wij bij mensen langs sturen, weten precies hoe ze veilig kunnen werken.”

Naast ‘standaard’ zaken als handen wassen, een mondkapje en heel goed afstand houden, zet de bewoner zelf al zoveel mogelijk spullen goed neer en ruimt op. Zo hoeft de fotograaf niet meer aan je spullen te komen. “Ook de makelaar is niet meer aanwezig bij de fotosessie,” vertelt Nils. “Dat is niet zo erg, maar kijk dus zelf vóór de fotosessie even goed om je heen. Die Jumbo-tas die keurig onder de kast gefrommeld ligt, leidt op een foto vaak af. Op zich is zo’n ‘mooi-maak sessie’ vaak leuk, want door de voorbereiding op de fotoshoot kijk je weer nét iets anders naar je huis.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Makelaar in Amsterdam: Uw gids naar een woning in de hoofdstad

Een makelaar in Amsterdam kan uw reis naar het vinden van de perfecte woning in de bruisende hoofdstad begeleiden. Met…

Dalende trend in het aantal transacties van koopwoningen.

Er is sprake van een dalende trend in het aantal transacties en het aantal verkochte nieuwbouwkoopwoningen en van een aanhoudende,…

De 5 meest gestelde vragen bij het verkopen van je huis

Waarschijnlijk roept de verkoop van je (eerste) huis allerlei vragen bij je op: wat levert mijn huis op, hoe lang…