KLUSWONING GEKOCHT? ZO KUN JE ‘M GOED VERZEKEREN

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen ervoor: een kluswoning. Niet alleen omdat een kluswoning nog enigszins betaalbaar is, maar er is nog een groot voordeel: je kunt het helemaal naar eigen smaak inrichten. En dat kan leuk zijn. Maar dan kunnen er ook dingen gebeuren die niet op de planning stonden, zoals schade tijdens je verbouwing. Hoe zit het dan met je verzekering?

Geef de verbouwing van jouw kluswoning door aan je verzekeraar
Een kluswoning verzekeren is belangrijk. Als je net een huis hebt gekocht en je moet nog verbouwen, dan woon je er (meestal) nog niet. Dit betekent dat je huidige opstalverzekering geldig is op het adres waar je nu nog woont. Je moet de nieuwe woning doorgeven aan je verzekeraar of hier een nieuwe verzekering voor afsluiten. De verzekering van je huidige (oude) woning beëindig je pas nadat het eigendom is overgedragen aan de nieuwe bewoner.

Dekking tijdens de verbouwing
Tijdens een verbouwing gebeurt er vaak veel en kan er onverhoopt ook schade ontstaan. Er zijn veel mensen in je huis, daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Schakel je derden in en veroorzaken zij schade aan jouw huis? Dan doen zij een beroep op hun aansprakelijkheidsverzekering. Voor jou geldt dat de opstalverzekering alles dekt wat nagelvast zit aan de woning. Denk aan je dak, de muren, de ingebouwde keuken en badkamer.

In de coronacrisis verbouwden veel huizenbezitters hun huis. Voor meer woongenot, voor waardevermeerdering of voor een thuiswerkplek. Bouw je de badkamer flink uit of deel je de bovenverdieping opnieuw in om een thuiswerkplek te creëren? Dan is de dekking van je opstalverzekering vaak beperkt. Dit verschilt per verzekeraar. Check daarom van tevoren hoe dit zit bij jouw verzekeraar als je verbouwplannen bekend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

De voor- en nadelen van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig veel in het nieuws. Er heerst een groot woningtekort waardoor er veel bijgebouwd moet worden. Echter zijn…

Op vakantie in je eigen tuin

Ontdek je eigen tuin als ultieme vakantiebestemming Ga, of wil je door de coronacrisis niet op vakantie? Geen nood, want…