VAN DE RANDSTAD NAAR HET PLATTELAND, MAAR IS DAT WEL NODIG VOOR GROEN OM JE HEEN?

Lekker weg uit de Randstad, naar een groen paradijs in Nederland. Het kan allemaal nu we veel thuiswerken. Maar, voor meer groen en rust hoef je misschien minder ver weg te verhuizen dan je denkt.

Is het wel nodig om weg te trekken uit de Randstad? We vragen het aan Makelaarsland-agent Martin van Bodegraven. Hij helpt mensen met hun woonwensen in de regio Den Haag. Daar vind je dus van alles: van huizen vlakbij het strand in Scheveningen en Wassenaar, tot echte stadswoningen in Den Haag, of nieuwbouwwoningen in de Vinex van Zoetermeer.

Vertrekken mensen hier ook naar regio’s met meer groen en rust?

Meer ruimte is de heilige graal
Martin ziet de stad nog niet leeglopen, maar hij ziet wel dat mensen op zoek zijn naar meer ruimte. “Ik kom toch vaak bij woningen die te koop worden gezet, waar net te weinig ruimte is voor de thuiswerkplek. Je kent het wel, met de laptop op het bureautje in de slaap- of kinderkamer.”

Ondertussen ziet hij ook dat de reisafstand iets minder zwaar meetelt, nu mensen vooral thuiswerken en dat deels waarschijnlijk ook blijven doen. “Vaak blijven de ‘meer-ruimte-zoekers’ graag in de regio van Den Haag, je hebt hier natuurlijk van alles als het gaat om wonen. Groen en rust zijn ook niet ver met aan de ene kant het strand en aan de andere kant van Den Haag het Groene Hart.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Waarom verschilt de waarde van mijn woning bij verschillende makelaars?

Je wilt weten wat de waarde van je woning is en kunt daarvoor terecht bij verschillende partijen: online, bij het…

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

Door coronacrisis meer vraag naar vakantiewoningen De vraag naar vakantiewoningen in Nederland laat al een aantal jaar een stijging zien.…